Pappila

Pappilantie 6 , 91900 LIMINKA

Pappila

Limingan pappila oli suuren pitäjän merkittävin henkisen ja julkisen elämän keskus menneinä vuosisatoina. Nykyisen 1800-luvun puolivälissä rakennetun tyyliltään uusrenesanssia edustavan ns. Ison pappilan suunnittelijaa ei tiedetä. Säilyneet piirustukset laati rakennustöiden jo päätyttyä Oulun silloinen lääninarkkitehti Johan Oldenburg. Kirkkoherrana oli tuolloin teologian tohtori Aaron Gustav Borg, jonka väitetään rakennuttaneen pappilan toisen kerroksen omalla kustannuksellaan. Tästä ei ole kuitenkaan todisteita.

Pappilan eteläpäädyssä (kuvassa vasemmalla) sijaitsevat kirkkoherranvirasto ja taloustoimisto.

Käynti pappilan pihaan Aabramintien kautta.

Pappilantie 6, 91900 LIMINKA

Nuortenilta

Rippikoululaisille tarkoitettu nuortenilta

Pappilantie 6, 91900 LIMINKA

Äijäpaja

Timo Pietilä on vetäjänä ja kertoo Limingan seurakunnan metsistä ja niiden luonnontuhoista.