Pappila

Pappilantie 6 , 91900 LIMINKA

Pappila

Limingan pappila oli suuren pitäjän merkittävin henkisen ja julkisen elämän keskus menneinä vuosisatoina. Nykyisen 1800-luvun puolivälissä rakennetun tyyliltään uusrenesanssia edustavan ns. Ison pappilan suunnittelijaa ei tiedetä. Säilyneet piirustukset laati rakennustöiden jo päätyttyä Oulun silloinen lääninarkkitehti Johan Oldenburg. Kirkkoherrana oli tuolloin teologian tohtori Aaron Gustav Borg, jonka väitetään rakennuttaneen pappilan toisen kerroksen omalla kustannuksellaan. Tästä ei ole kuitenkaan todisteita.

Pappilan eteläpäädyssä (kuvassa vasemmalla) sijaitsevat kirkkoherranvirasto ja taloustoimisto. Pohjoispäädyssä ovat Pappilan tupa ja Toivon Tupa -nuoristotila.

 

Entinen kirkkoherran virka-asunnon tupa on varustettu tilaksi, jota voidaan käyttää esimerkiksi pieniin perhejuhliin. Tuvassa on istumapaikat pöydän äärestä 30 hengelle sekä tarvittava ruoka- ja kahviastiasto. Keittiöstä löytyy tiskikone, mikroaaltouuni ja kahvinkeitin. Keittiössä ei voi valmistaa ruokaa, vaan tarjottavat on tuotava valmiina.

Varaukset kirkkoherranvirastosta.

Käynti pappilan pihaan Aabramintien kautta.

Pysäköinti
Esteetön kulku

Tapahtumat

to 21.7. klo 18.00

Pappilantie 6, 91900 LIMINKA

Torstaiteet

Kesäinen lauluilta Pappilan pihalla. Sateen sattuessa pappilan tupakeittiössä.
to 18.8. klo 18.00

Pappilantie 6, 91900 LIMINKA

to 8.12. klo 18.00

Pappilantie 6, 91900 LIMINKA

Siioninvirsiseurat

Jouluvirsiä