ripari

Rippikoulu

Rippikoulu on seikkailu, jonka voi kokea vain kerran. Rippikoulussa on tilaisuus pohtia yhdessä muiden kanssa elämän suuria kysymyksiä kuten: Mikä on elämässä tärkeää? Minkälainen on suhteeni Jumalaan? Rippikoulussa opiskellaan kristinuskon keskeisimmät asiat. Opiskelu on yhdessä tekemistä ja kokemista, keskusteluja ja oivaltamista. Riparilla myös pelataan ja leikitään, ollaan rennosti ja pidetään hauskaa. Musiikki kuuluu tärkeänä osana rippikouluun. Riparimuistot ja -tunnelmat elävät pitkään mielissä. Tule sinäkin hankkimaan omasi!

Mikä on rippikoulu?

Rippikoulu toteutetaan puolen vuoden aikana ja sen laajuus on 80 tuntia. Siihen voi liittyä erilaisia tapahtumia, vierailuja ja retkiä. Jos rippikouluun liittyy leirijakso, se on tavallisesti noin viikon mittainen.

Milloin?

Yleensä rippikoulu käydään sinä vuonna, kun täytetään 15 vuotta. Suomalaisista 15-vuotiaista nuorista rippikoulun käy vuosittain noin 90 %. Jos olet mennyt 6-vuotiaana kouluun, voit anoa mahdollisuutta käydä rippikoulu 14-vuotiaana samaan aikaan luokkakavereittesi kanssa. Yhtä hyvin voit käydä riparin vuotta myöhemminkin.

Mikä on konfirmaatio?

Konfirmaatio on rippikoulun päätösjuhla. Kasteessa vanhemmat ja kummit lausuivat uskontunnuksen kastettavan puolesta. Konfirmaatiossa rippikoulun käynyt tunnustaa itse kristillisen uskon, johon hänet on kastettu.

Kastamaton tai kirkosta eronnut?

Rippikoulun voi käydä myös, vaikka ei olisi kastettu. Rippikoulun käynyt voi osallistua konfirmaatioon sitten kun hänet on kastettu. Kasteen jälkeen kirkosta eronnut voidaan konfirmoida hänen liityttyään takaisin kirkon jäseneksi. Rippikouluikäinen voi huoltajien luvalla liittyä kirkkoon, vaikka nämä eivät itse kirkkoon kuuluisikaan.