ripari

Rippikoulu

Rippikoulu on seikkailu, jonka voi kokea vain kerran. Rippikoulussa on tilaisuus pohtia yhdessä muiden kanssa elämän suuria kysymyksiä kuten: Mikä on elämässä tärkeää? Minkälainen on suhteeni Jumalaan? Rippikoulussa opiskellaan kristinuskon keskeisimmät asiat. Opiskelu on yhdessä tekemistä ja kokemista, keskusteluja ja oivaltamista. Riparilla myös pelataan ja leikitään, ollaan rennosti ja pidetään hauskaa. Musiikki kuuluu tärkeänä osana rippikouluun. Riparimuistot ja -tunnelmat elävät pitkään mielissä. Tule sinäkin hankkimaan omasi!

Mikä on rippikoulu?

Rippikoulu toteutetaan puolen vuoden aikana ja sen laajuus on 80 tuntia. Siihen voi liittyä erilaisia tapahtumia, vierailuja ja retkiä. Jos rippikouluun liittyy leirijakso, se on tavallisesti noin viikon mittainen.

Milloin?

Yleensä rippikoulu käydään sinä vuonna, kun täytetään 15 vuotta. Suomalaisista 15-vuotiaista nuorista rippikoulun käy vuosittain noin 90 %. Jos olet mennyt 6-vuotiaana kouluun, voit anoa mahdollisuutta käydä rippikoulu 14-vuotiaana samaan aikaan luokkakavereittesi kanssa. Yhtä hyvin voit käydä riparin vuotta myöhemminkin.

Mikä on konfirmaatio?

Konfirmaatio on rippikoulun päätösjuhla. Kasteessa vanhemmat ja kummit lausuivat uskontunnuksen kastettavan puolesta. Konfirmaatiossa rippikoulun käynyt tunnustaa itse kristillisen uskon, johon hänet on kastettu.

Kastamaton tai kirkosta eronnut?

Rippikoulun voi käydä myös, vaikka ei olisi kastettu. Rippikoulun käynyt voi osallistua konfirmaatioon sitten kun hänet on kastettu. Kasteen jälkeen kirkosta eronnut voidaan konfirmoida hänen liityttyään takaisin kirkon jäseneksi. Rippikouluikäinen voi huoltajien luvalla liittyä kirkkoon, vaikka nämä eivät itse kirkkoon kuuluisikaan.

 

Rippikoulu Limingan seurakunnassa

Vuonna 2019 Limingan seurakunnassa järjestetään 6 rippileiriä sekä lisäksi päivärippikoulu, mikäli osallistujia on tarpeeksi.

Tärkeitä päivämääriä:

- Ilmoittautuminen vuoden 2019 rippikouluihin alkaa 12.9.2018 klo 16 ja päättyy 23.9.2018 klo 23.59.

HOX! Ilmoittautumisaikaa jatkettu, ilmoittaudu ensitilassa! Kesä 1, 2 ja 3 -ryhmät ovat täynnä eikä niihin voida enää ottaa uusia ilmoittautumisia. Tilaa on parhaiten päivä-, talvi- sekä kesä 5 -ryhmissä, joten ilmoittaudu ensisijaisesti niihin.

Ilmoittautuminen Limingan seurakunnan rippikouluihin

- Su 14.10. klo 12 Rippikoulukauden avausjumalanpalvelus Limingan kirkossa kaikille Limingan seurakunnassa rippikoulun käyville sekä heidän huoltajilleen. Messun jälkeen kerrotaan ryhmäjaot sekä muuta tärkeää infoa rippikouluun liittyen. Tilaisuus kestää kokonaisuudessaan noin 1,5 tuntia.

 

Vuoden 2019 rippileirit:

Ryhmä Leiriajankohta ja -paikka  Konfirmaatio
Talvi 2.-9.3. Lapiosalmen eräleirikeskus, Posio Su 17.3.
Kesä 1 4.-11.6. Lapiosalmen eräleirikeskus, Posio Su 16.6. 
Kesä 2 11.-18.6. Lapiosalmen eräleirikeskus, Posio Su 30.6. 
Kesä 3 25.6.-2.7. Törmälän tila, Siikajoki Su 7.7.
Kesä 4 16.-23.7. Törmälän tila, Siikajoki Su 28.7.
Kesä 5 25.7.-1.8. Lapiosalmen eräleirikeskus, Posio Su 4.8.

 

Päivärippikoulu:

Päivärippikoulun konfirmaatio su 24.2. Päivärippikoulun muu aikataulu selviää myöhemmin.

Leirimaksu:

Rippikoululaiselle itse rippikoulu ei maksa mitään, mutta rippileirille osallistuvilta peritään pieni osa viikon täyshoidosta ja muista leirin kustannuksista. Limingan seurakunnan rippileiri maksaa 71€. Päivärippikoulu on automaattisesti kaikille ilmainen. Perheen taloudellinen tilanne ei kuitenkaan saa olla kenellekään este käydä rippikoulua leirimuotoisena. Taloudellisista syistä johtuen leirimaksusta voi saada alennusta tai vapautuksen.

 

Lisätietoja Olli Seikkula, 044 7521231, olli.seikkula@evl.fi

Rippikoulu muualla

Jos liminkalainen käy rippikoulun muualla kuin seurakunnan omassa rippikoulussa, ilmoita siitä tänne, jotta saat tietoa kotiseurakuntaan tutustumisesta.

Kotiseurakuntaan tutustumiseen kuuluu:

- Su 14.10. klo 15 Rippikoulukauden avausjumalanpalvelus Limingan kirkossa kaikille muualla rippikoulunsa käyville ja  heidän huoltajilleen.

- Su 16.12 klo 11 jumalanpalvelus- ja ehtoollisopetus ja klo 12 messu Limingan kirkossa.

- Neljä omaehtoista osallistumista kotiseurakunnan messuun sekä kuusi seurakunnan muihin tilaisuuksiin osallistumista

- Opetustilaisuus, jonka aika ja paikka ilmoitetaan myöhemmin.

 

Lisätietoja Olli Seikkula, 044 7521231, olli.seikkula@evl.fi

Aikuisrippikoulu

Jäikö rippikoulu käymättä? Haluatko kummiksi tai kirkollisen vihkimisen? Ei hätää. Aikuisrippikoulu toteutetaan räätälöitynä, keskustelevana rippikouluna ja sen laajuus on 20 tuntia. Siihen voi liittyä tutustumista seurakuntaan ja sen tapahtumiin. Kristinuskosta syystä tai toisesta kiinnostuneelle aikuisrippikoulu on loistava tilaisuus keskustellen pohtia elämän suuria kysymyksiä, kristinuskoa ja omaa suhdettaan siihen. Kastamattomalle aikuisrippikoulu toimii samalla kastekouluna. Lopullisen päätöksen siitä, haluaako tulla kastetuksi tai konfirmoiduksi saa tehdä vasta rippikoulun käytyään. Tietoa aikuisrippikouluista saat ottamalla yhteyttä Olli Seikkulaan,  044 7521231, olli.seikkula@evl.fi.

KEHITYSVAMMAISTEN RIPPIKOULUT 2019

Kehitysvammaisten päivärippikoulu:

Kokemuksellisuuteen perustuen helmikuussa 2019. Rippikoulu on tarkoitettu toiminta-alueittain tapahtuvassa opetuksessa oleville nuorille. Käytämme opetuksessa paljon musiikkia ja  eri aistien kautta tapahtuvaa kokemuksellisuutta. ”Kun Jumala sanallaan sinutkin loi, hän tarkoitti samalla näin: sä arvokas oot, sä koet ja voit, mä tuollaisna rakastan sua!"Opetus järjestetään koulupäivän aikana Tiernan koulun Leinonpuiston yksikössä, paikka tarkentuu myöhemmin. Muista kouluista tulevien tulee järjestää oma kuljetus rippikouluun. Rippikoulu on mahdollista järjestää myös nuoren omalla koululla Kempeleessä, Muhoksella, Limingassa ja Tyrnävällä. Lisätiedot ja ilmoittautumiset kehitysvammaistyön pastori Risto Tabell 040 579 7805 tai risto.tabell@evl.fi.

 

Kehitysvammaisten rippikoululeiri:

3. - 7.6.2019 Rokuan leirikeskuksessa. Rippikoululeirillä pohdimme uskon keskeisiä sisältöjä. Leirillä toimimme ryhmässä ja päivät rakentuvat musiikin ja opetuksen kautta vapaa-aikaa ja yhdessä oloa unohtamatta. "Minä olen ihme, suuri ihme, ja kiitän sinua siitä. Ihmeellisiä ovat sinun tekosi, minä tiedän sen." Rippileirin konfirmaatio pidetään 9.6.2019. Lisätiedot ja ilmoittautumiset kehitysvammaistyön pastori Risto Tabell 040 579 7805 tai risto.tabell@evl.fi.

Viittomakielinen rippikoulu

Lisätietoja kuurojenpappi Päivi Liiti, puh. 044 7555554, paivi.liiti@evl.fi
Voit tulostaa rippikoulutiedotteen ja ilmoittautumislomakkeen sekä lukea lisää täältä!