Kuva: Meeri Koutaniemi

Lähetys - ja avustustyö

Lähetys

Lähetystyö on evankeliumin viemistä kaikkialle maailmaan. Se perustuu Jeesuksen antamaan käskyyn mennä ja tehdä kaikki kansat hänen opetuslapsikseen (Matt.28:18–20). Siksi se kuuluu jokaiselle kristitylle omien taitojen ja mahdollisuuksien mukaan.

Osallistu lähetystyöhön!

Lähetystyö on ihmisen kokonaisvaltaista auttamista. Siihen kuuluu Jeesuksesta kertominen, palvelu, esim. sairaanhoito ja elinolojen parantaminen, sekä opetus. Kotikentällä lähetystyö on mm. varojen keräämistä sekä lähetystyöstä kertomista monin eri tavoin.

Sinäkin voit osallistua lähetystyöhön mm. rukoilemalla nimikkolähettien puolesta, osallistumalla tapahtumiin, laittamalla rahaa kolehtiin ja keräyksiin tai toimimalla vapaaehtoisena esim. tilaisuuksien järjestämisessä.

Lähetystyön toimintaa

Neulekahvila maanantaisin klo 17.30-19 Lähetysvintillä (Pappilantie 6, punainen piharakennus). Tule tekemään käsitöitä mukavassa seurassa joko omaksi iloksi tai lähetystyön hyväksi. Jaetaan kivoja ja hyviä käsityövinkkejä toisillemme. Tarjolla iltateet ja hiljentymishetki. Syyskauden aloitus ma 17.8. Tulethan paikalle terveenä ja hyvää käsihygieniaa noudattaen.

Kangaspuut ja mattojen kutominen Lähetysvintillä on kahdet kangaspuut, joilla voi kutoa mattoja joko omista tai lähetystyön kuteista. Mattojen hinnat ovat 5€/m itse kutoen omista kuteista, 10€/m itse kutoen lähetyksen kuteista ja 17€/m valmis matto. Lisätietoja ja varauksia lähetyssihteeri Sanna Mettovaara p.040 752 0085.

Perjantaipulla järjestetään tammi ,-helmi ,-maalis ,-syys -ja lokakuun viimeisenä perjantaina. Tuolloin vapaaehtoisten leipomaa kotipullaa ja muita leivonnaisia myydään S-marketin eteisessä klo 14 alkaen niin kauan kuin tavaraa riittää. Tervetuloa ostoksille!

Sima -ja munkkimyyjäiset vappuaattona

Juhannusjuustokeittoa juhannusviikolla

Wanhan Ajan joulun puurokahvila ensimmäisen adventtisunnuntain aattona

Erilaisia lähetystapahtumia järjestetään ympäri vuoden. Niistä ilmoitetaan Tapahtumat -sivuilla ja Rauhan Tervehdyksessä

Lähetystyöhön liittyvissä asioissa ota yhteyttä:

Lähetyssihteeri, diakoni Sanna Mettovaara, sanna.mettovaara(at)evl.fi p. 040 7520 085

Kappalainen, lähetysteologi Eeva Mertaniemi eeva.mertaniemi(at)evl.fi p. 044 752 1224

Nimikkotyö

Seurakuntamme on valinnut tietyt kohteet ja työntekijät eli nimikkokohteet ja nimikkolähetit, joiden tukemiseksi seurakunnassamme erityisesti rukoillaan ja kerätään varoja. Nämä lähetit ja kohteet ovat:

• Senegalin luterilaisen kirkon työ: Oikeus oppia kotikielellä -hanke (Suomen Lähetysseura)
  • Itä-Siperian työ (Lähetysyhdistys Kylväjä)
  • Rovastikunnan ystävyysseurakunta Jaama
  • Oulun hiippakunnan ystävyyshiippakunta Viktoriajärven itäinen hiippakunta Tansaniassa
  • Kummikohteet: Kolumbian koululaiset, Pakistanin Peshawaren koululaiset ja Thaimaan lasten maitojauhetuki (Suomen Lähetysseura)

Lahjasi lähetystyölle

Koska emme voi nyt järjestää perinteisiä myyjäisiä tms. toimintaa, voit antaa lahjasi lähetystyölle lähetysjärjestojen kautta seuraavasti:

Lähetysyhdistys Kylväjä

• Tilinumero: FI57 4405 0010 0212 96 / Lähetysyhdistys Kylväjä
  • Viite: 53 002 314
  • MobilePay: 18437 (kommentiksi 91900 Itä-Siperia)
  • Tekstiviesti: kirjoita viesti KYLVAJA10, KYLVAJA15, KYLVAJA30 tai KYLVAJA50 sekä postinumero ja kohde (esim. KYLVAJA15 91900 Itä-Siperia). Lähetä viesti numeroon 16499.
  • Lähetysyhdistys Kylväjä ry:n keräyslupa: Luvan numero: RA/2016/472, voimassa 1.1.2017-31.12.2021 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

Suomen Lähetysseuran nimikkotyö

• tilinumero: FI38 8000 1400 1611 30 / Suomen Lähetysseura
  • viite: 4 074651 002222 568
  • MobilePay: 50437
  • Suomen Lähetysseuran keräysluvat: Manner-Suommi RA/2020/3, voimassa 3.1.2020-31.12.2020, myönnetty 3.1.2020, Poliisihallitus. Ahvenanmaa ÅLR 2019/6111, voimassa 2020, myönnetty 13.8.2019 Ahvenanmaan maakuntahallitus.

Voit myös tukea muita lähetysjärjestöjä heidän nettisivuilta löytyvien ohjeiden kautta. Taivaan Isä lahjasi siunatkoon!

Lähetysjärjestöt

Suomen Lähetysseura
Evankelis-luterilainen Lähetysyhdistys Kylväjä
Suomen Pipliaseura
Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys
Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys
Svenska Lutherska Evangeliföreningen i Finland r.f.
Medialähetys Sanansaattajat

Lähetyssihteeri, diakoni

Lähetyssihteeri parillisilla viikoilla, diakoni parittomilla.