Kuva: Meeri Koutaniemi

Lähetys - ja avustustyö

Lähetys

Lähetystyö on evankeliumin viemistä kaikkialle maailmaan. Se perustuu Jeesuksen antamaan käskyyn mennä ja tehdä kaikki kansat hänen opetuslapsikseen (Matt.28:18–20). Siksi se kuuluu jokaiselle kristitylle omien taitojen ja mahdollisuuksien mukaan.

Osallistu lähetystyöhön!

Lähetystyö on ihmisen kokonaisvaltaista auttamista. Siihen kuuluu Jeesuksesta kertominen, palvelu, esim. sairaanhoito ja elinolojen parantaminen, sekä opetus. Kotikentällä lähetystyö on mm. varojen keräämistä sekä lähetystyöstä kertomista monin eri tavoin.

Sinäkin voit osallistua lähetystyöhön mm. rukoilemalla nimikkolähettien puolesta, osallistumalla lähetyslounaisiin, -iltoihin ja -tapahtumiin, tulemalla Lähetysvintille, ostamalla tuotteita Lähetysvintiltä, osallistumalla arpajaisiin tai myyjäisiin, laittamalla rahaa kolehtiin tai keräyksiin tai toimimalla vapaaehtoisena esim. tilaisuuksien järjestämisessä.

Voit tukea lähetystyötä myös maksamalla Limingan seurakunnan tilille haluamasi summan.
Tilinumero FI20 5233 0820 0157 80 ja viestiksi "Lahjani lähetystyölle"
Kiitos lahjoituksestasi!

Lähetystyön toimintaa

Lähetysvintti kokoontuu maanantaisin klo 12–14 Lähetysvintillä Pappilan punaisen piharakennuksen yläkerrassaRyhmässä valmistetaan yhdessä erilaisia käsitöitä lähetystyön hyväksi. Ryhmään voi osallistua kukin omalla tavallaan: yksi ideoi, toinen lahjoittaa langan, kolmas kutoo sukan ja neljäs myy sen. Ohjelmassa on myös hartaus ja kuulumisia lähetyskentiltä sekä kahvit. Käsitöitä voit tehdä myös kotona tai voit lahjoittaa materiaaleja.

Perjantaipulla järjestetään normaalisti joka kuukauden viimeisenä perjantaina. Tuolloin vapaaehtoisten leipomaa kotipullaa ja muita leivonnaisia myydään S-marketin eteisessä klo 14 alkaen niin kauan kuin tavaraa riittää. Tervetuloa ostoksille!

Lähetystyöhön liittyvissä asioissa ota yhteyttä:

Lähetyssihteeri Sanna Mettovaara, sanna.mettovaara(at)evl.fi p. 040 7520 085

Nimikkotyö

Seurakuntamme on valinnut tietyt kohteet ja työntekijät eli nimikkokohteet ja nimikkolähetit, joiden tukemiseksi seurakunnassamme erityisesti rukoillaan ja kerätään varoja. Nämä lähetit ja kohteet ovat:

• Riitta ja Olavi Heino, Nyakaton Raamattukoulu Tansaniassa (Suomen Lähetysseura)
  • Senegalin luterilaisen kirkon työ: Oikeus oppia kotikielellä -hanke.
  • Itä-Siperian työ (Lähetysyhdistys Kylväjä)
  • Raamattu Suomen suvulle –hanke Venäjällä (Suomen Pipliaseura)
  • Rovastikunnan ystävyysseurakunta Jaama
  • Oulun hiippakunnan ystävyyshiippakunta Viktoriajärven itäinen hiippakunta Tansaniassa
  • Nuorten kummikohde on Kolumbian koululaiset
  • Lähetysvintin kummikohde on Pakistanissa, Peshawarin koulu.

Lähetysjärjestöt

Suomen Lähetysseura
Evankelis-luterilainen Lähetysyhdistys Kylväjä
Suomen Pipliaseura
Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys
Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys
Svenska Lutherska Evangeliföreningen i Finland r.f.
Medialähetys Sanansaattajat

Lähetyssihteeri, diakoni