Kuva: Meeri Koutaniemi

Lähetys - ja avustustyö

Lähetys

Lähetystyö on evankeliumin viemistä kaikkialle maailmaan. Se perustuu Jeesuksen antamaan käskyyn mennä ja tehdä kaikki kansat hänen opetuslapsikseen (Matt.28:18–20). Siksi se kuuluu jokaiselle kristitylle omien taitojen ja mahdollisuuksien mukaan.

Osallistu lähetystyöhön!

Lähetystyö on ihmisen kokonaisvaltaista auttamista. Siihen kuuluu Jeesuksesta kertominen, palvelu, esim. sairaanhoito ja elinolojen parantaminen, sekä opetus. Kotikentällä lähetystyö on mm. varojen keräämistä sekä lähetystyöstä kertomista monin eri tavoin.

Sinäkin voit osallistua lähetystyöhön mm. rukoilemalla nimikkolähettien puolesta, osallistumalla lähetyslounaisiin, -iltoihin ja -tapahtumiin, tulemalla Lähetysvintille, ostamalla tuotteita Lähetysvintiltä, osallistumalla arpajaisiin tai myyjäisiin, laittamalla rahaa kolehtiin tai keräyksiin tai toimimalla vapaaehtoisena esim. tilaisuuksien järjestämisessä.

Voit tukea lähetystyötä myös maksamalla Limingan seurakunnan tilille haluamasi summan.
Tilinumero FI20 5233 0820 0157 80 ja viestiksi "Lahjani lähetystyölle"
Kiitos lahjoituksestasi!

Lähetystyön toimintaa

Neulekahvila maanantaisin klo 17.30-19 Lähetysvintillä (Pappilantie 6, punainen piharakennus). Voit neuloa tai tehdä muita käsitöitä mukavassa seurassa. Illassa pieni hiljentymishetki sekä iltateetarjoilu. Neulekahvila ei kokoonnu 27.1., 2.3., 6.4.,  ja 13.4. Kevään viimeinen kerta 18.5.

Isoäidinneliöt tutuksi ma 27.1. klo 17.30-19 Limingan kirjaston monitoimitila (Liminganraitti 5) Jämälangoista ja langanpätkistä valmistuu näppärästi isoäidinneliöitä. Opetellaan yhdessä mitä kaikkiea neliöistä voikaan valmistaa. Ota mukaan virkkuukoukku, lankaa ja innostunutta mieltä. Samalla voit tutustua Neulekahvilan toimintaan. Varaamme mukaan jonkin verran lankaa ja virkkuukoukkuja. Voit tehdä neliöitä ja/tai niistä valmistettuja tuotteita joko omaksi iloksi tai lahjoittaa lähetystyölle. Otamme niitä vastaa ympäri vuoden. Tarkemmat ohjeet ja tiedot tammikuun loppupuolella. Lisätietoja Sanna-lähetyssihteeriltä.

Kangaspuut ja mattojen kutominen Lähetysvintillä on kahdet kangaspuut, joilla voi kutoa mattoja joko omista tai lähetystyön kuteista. Tällä hetkellä (1/2020) kangaspuut on varattu ja kutojia on jonossa. Lisätietoja ja varauksia lähetyssihteeri Sanna Mettovaara p.040 752 0085.

Perjantaipulla järjestetään tammi ,-helmi ,-maalis ,-syys -ja lokakuun viimeisenä perjantaina. Tuolloin vapaaehtoisten leipomaa kotipullaa ja muita leivonnaisia myydään S-marketin eteisessä klo 14 alkaen niin kauan kuin tavaraa riittää. Tervetuloa ostoksille!

Vappuna sima -ja munkkimyyjäiset

Juhannusjuustokeittoa myydään juhannusviikolla

Wanhan Ajan joulun puurokahvila ensimmäisen adventtisunnuntain aattona

Erilaisia lähetystapahtumia järjestetään ympäri vuoden. Niistä ilmoitetaan Tapahtuma -sivuilla ja Rauhan Tervehdyksessä

Lähetystyöhön liittyvissä asioissa ota yhteyttä:

Lähetyssihteeri Sanna Mettovaara, sanna.mettovaara(at)evl.fi p. 040 7520 085

Nimikkotyö

Seurakuntamme on valinnut tietyt kohteet ja työntekijät eli nimikkokohteet ja nimikkolähetit, joiden tukemiseksi seurakunnassamme erityisesti rukoillaan ja kerätään varoja. Nämä lähetit ja kohteet ovat:

• Riitta ja Olavi Heino, Nyakaton Raamattukoulu Tansaniassa (Suomen Lähetysseura)
  • Senegalin luterilaisen kirkon työ: Oikeus oppia kotikielellä -hanke.
  • Itä-Siperian työ (Lähetysyhdistys Kylväjä)
  • Raamattu Suomen suvulle –hanke Venäjällä (Suomen Pipliaseura)
  • Rovastikunnan ystävyysseurakunta Jaama
  • Oulun hiippakunnan ystävyyshiippakunta Viktoriajärven itäinen hiippakunta Tansaniassa
  • Nuorten kummikohde on Kolumbian koululaiset
  • Lähetysvintin kummikohde on Pakistanissa, Peshawarin koulu.

Lähetysjärjestöt

Suomen Lähetysseura
Evankelis-luterilainen Lähetysyhdistys Kylväjä
Suomen Pipliaseura
Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys
Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys
Svenska Lutherska Evangeliföreningen i Finland r.f.
Medialähetys Sanansaattajat

Lähetyssihteeri, diakoni

Lähetyssihteeri parillisilla viikoilla, diakoni parittomilla.