Kuva: Meeri Koutaniemi

Lähetys - ja avustustyö

Lähetys

Lähetystyö on evankeliumin viemistä kaikkialle maailmaan. Se perustuu Jeesuksen antamaan käskyyn mennä ja tehdä kaikki kansat hänen opetuslapsikseen (Matt.28:18–20). Siksi se kuuluu jokaiselle kristitylle omien taitojen ja mahdollisuuksien mukaan.

Osallistu lähetystyöhön!

Lähetystyö on ihmisen kokonaisvaltaista auttamista. Siihen kuuluu Jeesuksesta kertominen, palvelu, esim. sairaanhoito ja elinolojen parantaminen, sekä opetus. Kotikentällä lähetystyö on mm. varojen keräämistä sekä lähetystyöstä kertomista monin eri tavoin.

Sinäkin voit osallistua lähetystyöhön mm. rukoilemalla nimikkolähettien puolesta, osallistumalla tapahtumiin, laittamalla rahaa kolehtiin ja keräyksiin tai toimimalla vapaaehtoisena esim. tilaisuuksien järjestämisessä.

Kastesukkatalkoot

Limingan seurakunta haluaa jakaa vuonna 2022 jokaiselle kastetulle lapselle villasukat kasteen yhteydessä.

Kudo sukat langoista, jotka soveltuvat pieniin jalkoihin. Sävyinä luonnonvalkoinen, valkoinen, beige tai vaaleanharmaa. Valmiit sukat palautetaan kirkkoherranvirastoon sen aukioloaikoina. Lisätietoja lähetyssihteeri mari.ansamaa(at)evl.fi.

Kastesukanohje:

Sukkapuikot kokoa 2½ tai käsialan mukaan.

Luo 10 s jokaiselle puikolle ja neulo 12 krs 2 o, 2 n joustinta.

*Neulo 4 krs nurin, 4 krs oikein, 4 krs nurin ja 12 krs 2 x 2 joustinta.*. Toista *-*.

Neulo kantalappu puikoilla 1 ja 4, yht.12 krs. Nosta aina ensimmäinen s neulomatta. Jaa silmukat kolmeen osaan niin, että keskellä on 6 s ja reunoilla 7 s ja tee kantapohjan kavennukset. Neulo ensin reunan 7 s oikein ja sen jälkeen keskiosasta 5 s, nosta 1 s neulomatta, neulo 1 s o reunaryhmän silmukoista ja vedä nostettu s neulotun yli.

Käännä työ. Nosta 1.s nurin neulomatta ja neulo keskiosan 4 s ja viimeinen s seuraavan reunaryhmän silmukan kanssa nurin yhteen. Käännä työ ja jatka neuloen edestakaisin keskimmäisillä silmukoilla kaventaen reunasil-mukat pois. Jatka poimimalla kantalapun sivuista 7 lisäsilmukkaa ja neulo terän suora osuus: *4 krs puikkojen 2 ja 3 silmukat nurin (jalkaterän päälle) ja loput oikein, 4 krs kaikki silmukat oikein. *Toista vielä *-* 2 kertaa. Neulo vielä 4 krs yläpuolen s:t nurin ja alapuolen oikein.

Tee sukan kärkeen nauhakavennus: ensimmäisen ja kolmannen puikon lopussa kolman-neksi ja toiseksi viimeiset s:t oikein yhteen ja toisen ja neljännen puikon alussa toinen ja kolmas s. kavennus ylivetäen. Kun jäljellä on 4 s, katkaise lanka ja pujota se 2 kertaa s:n läpi.

Päättele langat ja höyrytä sukat kevyesti.

Alkuperäinen ohje: https://www.taitoep.net/muut/junasukka-ohje

Lähetystyön toimintaa

Neulekahvila maanantaisin klo 17.30-19 Lähetysvintillä (Pappilantie 6, punainen piharakennus). Tule tekemään käsitöitä mukavassa seurassa joko omaksi iloksi tai lähetystyön hyväksi. Jaetaan kivoja ja hyviä käsityövinkkejä toisillemme. Tarjolla iltateet ja hiljentymishetki.

Kangaspuut ja mattojen kutominen Lähetysvintillä on kahdet kangaspuut, joilla voi kutoa mattoja joko omista tai lähetystyön kuteista. Mattojen hinnat ovat 5€/m itse kutoen omista kuteista, 10€/m itse kutoen lähetyksen kuteista ja 17€/m valmis matto.

Perjantaipulla Vapaaehtoisten leipomaa kotipullaa ja muita leivonnaisia myydään ennakkovarauksin. Tarkemmat tiedot ja myyntiajankohdat seurakunnan nettisivujen tapahtumat-kalenterista ja Rauhan Tervehdyksestä.

Päivä Käsitöille ompelu -ja neulontatapahtuma keväällä ja syksyllä

Sima -ja munkkimyyjäiset vappuaattona

Juhannusjuustokeittoa juhannusviikolla

Wanhan Ajan joulun puurokahvila ensimmäisen adventtisunnuntain aattona