Kuva: Meeri Koutaniemi

Lähetys - ja avustustyö

Lähetys

Lähetystyö on evankeliumin viemistä kaikkialle maailmaan. Se perustuu Jeesuksen antamaan käskyyn mennä ja tehdä kaikki kansat hänen opetuslapsikseen (Matt.28:18–20). Siksi se kuuluu jokaiselle kristitylle omien taitojen ja mahdollisuuksien mukaan.

Osallistu lähetystyöhön!

Lähetystyö on ihmisen kokonaisvaltaista auttamista. Siihen kuuluu Jeesuksesta kertominen, palvelu, esim. sairaanhoito ja elinolojen parantaminen, sekä opetus. Kotikentällä lähetystyö on mm. varojen keräämistä sekä lähetystyöstä kertomista monin eri tavoin.

Sinäkin voit osallistua lähetystyöhön mm. rukoilemalla nimikkolähettien puolesta, osallistumalla lähetyslounaisiin, -iltoihin ja -tapahtumiin, tulemalla Lähetysvintille, ostamalla tuotteita Lähetysvintiltä, osallistumalla arpajaisiin tai myyjäisiin, laittamalla rahaa kolehtiin tai keräyksiin tai toimimalla vapaaehtoisena esim. tilaisuuksien järjestämisessä.

Voit tukea lähetystyötä myös maksamalla Limingan seurakunnan tilille haluamasi summan.
Tilinumero FI20 5233 0820 0157 80 ja viestiksi "Lahjani lähetystyölle"
Kiitos lahjoituksestasi!

Lähetystyön toimintaa

Neulekahvila maanantaisin klo 17.30-19 Lähetysvintillä (Pappilantie 6, punainen piharakennus). Voit neuloa tai tehdä muita käsitöitä mukavassa seurassa. Illassa pieni hiljentymishetki sekä iltateetarjoilu. Neulekahvila ei kokoonnu 2.3., 6.4.,  ja 13.4. Kevään viimeinen kerta 18.5.

Kangaspuut ja mattojen kutominen Lähetysvintillä on kahdet kangaspuut, joilla voi kutoa mattoja joko omista tai lähetystyön kuteista. Mattojen hinnat ovat 5€/m itse kutoen omista kuteista, 10€/m itse kutoen lähetyksen kuteista ja 17€/m valmis matto. Tällä hetkellä (1/2020) kangaspuut on varattu ja kutojia on jonossa. Lisätietoja ja varauksia lähetyssihteeri Sanna Mettovaara p.040 752 0085.

Isoäidinneliöt voit virkata isoäidinneliöitä kotosalla tai tulla Neulekahvilaan virkkaamaan. Otamme vastaan isoäidinneliöitä koko n. 15cm * 15cm tai valmiiksi koottuja peittoja n. 90cm * 120 cm (48 neliötä). Myymme peittoja lähetystyön hyväksi.

Perjantaipulla järjestetään tammi ,-helmi ,-maalis ,-syys -ja lokakuun viimeisenä perjantaina. Tuolloin vapaaehtoisten leipomaa kotipullaa ja muita leivonnaisia myydään S-marketin eteisessä klo 14 alkaen niin kauan kuin tavaraa riittää. Tervetuloa ostoksille!

Vappuna sima -ja munkkimyyjäiset

Juhannusjuustokeittoa myydään juhannusviikolla

Wanhan Ajan joulun puurokahvila ensimmäisen adventtisunnuntain aattona

Erilaisia lähetystapahtumia järjestetään ympäri vuoden. Niistä ilmoitetaan Tapahtuma -sivuilla ja Rauhan Tervehdyksessä

Lähetystyöhön liittyvissä asioissa ota yhteyttä:

Lähetyssihteeri, diakoni Sanna Mettovaara, sanna.mettovaara(at)evl.fi p. 040 7520 085

Kappalainen, lähetysteologi Eeva Mertaniemi eeva.mertaniemi(at)evl.fi p. 044 752 1224

Nimikkotyö

Seurakuntamme on valinnut tietyt kohteet ja työntekijät eli nimikkokohteet ja nimikkolähetit, joiden tukemiseksi seurakunnassamme erityisesti rukoillaan ja kerätään varoja. Nämä lähetit ja kohteet ovat:

• Riitta ja Olavi Heino, Nyakaton Raamattukoulu Tansaniassa (Suomen Lähetysseura)
  • Senegalin luterilaisen kirkon työ: Oikeus oppia kotikielellä -hanke.
  • Itä-Siperian työ (Lähetysyhdistys Kylväjä)
  • Raamattu Suomen suvulle –hanke Venäjällä (Suomen Pipliaseura)
  • Rovastikunnan ystävyysseurakunta Jaama
  • Oulun hiippakunnan ystävyyshiippakunta Viktoriajärven itäinen hiippakunta Tansaniassa
  • Nuorten kummikohde on Kolumbian koululaiset
  • Lähetysvintin kummikohde on Pakistanissa, Peshawarin koulu.

Lähetysjärjestöt

Suomen Lähetysseura
Evankelis-luterilainen Lähetysyhdistys Kylväjä
Suomen Pipliaseura
Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys
Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys
Svenska Lutherska Evangeliföreningen i Finland r.f.
Medialähetys Sanansaattajat

Lähetyssihteeri, diakoni

Lähetyssihteeri parillisilla viikoilla, diakoni parittomilla.