Rippikoulun infopankki

Info-pankki ja rippikoulupassi

Rippikoulupassilla kontrolloidaan itsenäistä seurakuntaan tutustumisjaksoa. Myös muualla rippikoulunsa käyvät, suorittavat tutustumisjakson kotiseurakuntaan. Tarkoituksena on, että nuori kävisi katsomassa ja kokeilemassa mahdollisimman monipuolisesti seurakunnan tilaisuuksia.

Info-pankista löydät kalenterin, johon päivittyy sellaisia tapahtumia, joihin osallistumalla saa merkin. Kokoontumisrajoitusten vuoksi moni tapahtuma on seurattavissa etäyhteyksin, mutta merkin saaminen vaatii osallistumisen todentamisen määrätyllä tavalla. Jumalanpalveluksissa on käytössä tältä sivulta löytyvä lomake, muista tilaisuuksista tiedotetaan erikseen.

LUE TÄMÄ ENNEN KUIN ALAT KERÄTÄ ETÄMERKKEJÄ!

Etämerkkeihin pätee ajatus, että sinun on oltava paikalla reaaliajassa silloin, kun tapahtuma on käynnissä. Kuten normaaleissakin kirkossa olevissa jumalanpalveluksissa, sinun tulee olla paikalla ennen kuin tilaisuus alkaa!

1. Avaa YouTubesta livelähetys JA tältä sivulta lomake ennen jumalanpalveluksen alkua.
2. Seuraa tilaisuus rauhassa ja vastaa samalla lomakkeen kysymyksiin. Muista kirjoittaa lomakkeeseen nimesi, ryhmäsi ja sähköpostiosoitteesi.
3. Palauta lomake hetimmiten, kun tilaisuus loppuu. Saat vastauksen merkin hyväksymisestä tilaisuuden toimittaneelta papilta. Jos merkinhakijoita on ollut useita, tässä voi kestää pari päivää.
4. Kun saat tiedon, että merkki on hyväksytty, voit kirjoittaa tilaisuuden nimen ja päivämäärän rippikoulukorttiisi. Pappi kirjaa etämerkin seurakunnan läsnäololistaan. Omaan korttiin itse merkatut merkit tarkistetaan ja allekirjoitetaan oman ryhmäsi leiri-infossa ja muualle meneville järjestetään oma korttikontrolli.

Tulevat tilaisuudet ja jumalanpalvelukset

Klikkaa tilaisuutta lukeaksesi lisätietoja siitä.

Osaan tilaisuuksista on ennakkoilmoittautuminen!

Mistä saan merkkejä?

Tämän sivun kalenterista näet seuraavat tapahtumat, joista saat rippikoulumerkin. Merkki kuitataan paikan päällä vastuussa olevalta seurakunnan työntekijältä. Jos merkki on mahdollista saada striimausta seuraamalla, seuraa lähetys alusta loppuun ja vastaa kysymyksiin ohjeen mukaan. Hyväksytyistä vastauksista työntekijä merkkaa merkin läsnäololistaan ja voit tällöin itse kirjoittaa omaan korttiisi, mihin olet osallistunut. Etämerkit tarkistetaan rippikoulukortin palauttamisen yhteydessä.

Jumalanpalvelus

Jumalanpalvelusmerkin saat kaikista messuista ja sanajumalanpalveluksista. Ainoastaan koulupäivän aikana olevasta koululaiskirkosta ei saa merkintää.

Muut tilaisuudet

Näiden merkkien tarkoitus on, että tutustut seurakunnan toimintaan laajasti. Hae merkit monipuolisesti erilaisista tapahtumista ja toiminnoista. Osaan toiminnoista on merkattu, mikäli ne voi käydä hakemassa korttiin vai kerran. Muista tapahtumista voi hakea useammankin merkin, mutta ei kuitenkaan niin, että kaikki muu-merkkit ovat samoja.

Muut tilaisuudet -merkin saat ainakin:

• Seurakunnan nuortenillasta
  • Osallistumisesta seurakunnan nuorten toimintaan, kuten palveluryhmään tai TGIT:seen (Näihin yleensä ennakkoilmoittautuminen).
  • Seurakunnan järjestämästä yhteislaulutilaisuudesta, esim. Kauneimmat joululaulut tms.
  • Seurakunnan järjestämästä konsertista (yleensä kirkossa)
  • Muusta seurakunnan tilaisuudesta, esim. lähetystilaisuus tms.
  • Osallistuessasi ristiäisiin, häihin tai hautajaisiin
  • Käymällä jonkin herätysliikkeen seuroissa. (Huom! Kortissasi voi olla enintään 1 herätysliikkeen merkki!)
  • Käymällä tutustumassa seurakunnan kuoron harjoituksissa tai partiossa. (Jos harrastat partiota tai seurakunnan kuoroa, saat korttiisi siitä yhden merkin. Huom! Kortissasi voi olla enintään 1 partioon tutustuminen sekä 1 kuoron harjoitukset -merkki!)
Kuvassa pappi kaataa ehtoollista