Rippikoulun infopankki

Rippikoulun info-pankki

Rippikoulukortti

Rippikouluun kuuluu tutustuminen oman kotiseurakunnan toimintaan. Kotiseurakuntaan tutustumisen suorittavat myös muualla rippikoululeirinsä käyvät. 

Saat kortin ensimmäisessä yhteisessä tapaamisessa. Rippikoulukorttiin kerätään yhteensä 8 merkkiä, joista 4 täytyy olla jumalanpalveluksia ja 4 muita seurakunnan järjestämiä tilaisuuksia. Ota kortti mukaan tilaisuuteen mennessäsi. Kirkossa kortti pudotetaan pääovella olevaan postilaatikkoon ja muissa tilaisuuksissa vastuuhenkilö kerää kortit itselleen talteen. Saat kortin tilaisuuden jälkeen takaisin allekirjoitettuna. 

Merkit tulee kerätä oman ryhmän leiri-infoon mennessä. Päivämäärät ilmoitetaan ryhmäkohtaisesti ensimmäisessä tapaamisessa.
Muualla rippikoulunsa käyvät tulevat näyttämään omat rippikoulukorttinsa huhtikuun loppupuolella.

Tulevat tilaisuudet ja jumalanpalvelukset

Klikkaa tilaisuutta lukeaksesi lisätietoja siitä.

Osaan tilaisuuksista on ennakkoilmoittautuminen!

Mistä saan merkkejä?

Tämän sivun kalenterista näet seuraavat tapahtumat, joista saat rippikoulumerkin. Merkki kuitataan paikan päällä vastuussa olevalta seurakunnan työntekijältä. Jos merkki on mahdollista saada striimausta seuraamalla, seuraa lähetys alusta loppuun ja vastaa kysymyksiin ohjeen mukaan. Hyväksytyistä vastauksista työntekijä merkkaa merkin läsnäololistaan ja voit tällöin itse kirjoittaa omaan korttiisi, mihin olet osallistunut. Etämerkit tarkistetaan rippikoulukortin palauttamisen yhteydessä. 

Jumalanpalvelus

Jumalanpalvelusmerkin saat kaikista messuista ja sanajumalanpalveluksista. Ainoastaan koulupäivän aikana olevasta koululaiskirkosta ei saa merkintää.

Muut tilaisuudet

Näiden merkkien tarkoitus on, että tutustut seurakunnan toimintaan laajasti. Hae merkit monipuolisesti erilaisista tapahtumista ja toiminnoista. Osaan toiminnoista on merkattu, mikäli ne voi käydä hakemassa korttiin vai kerran. Muista tapahtumista voi hakea useammankin merkin, mutta ei kuitenkaan niin, että kaikki muu-merkkit ovat samoja.

Muut tilaisuudet -merkin saat ainakin:

  • Seurakunnan nuortenillasta (ei vaadi ilmoittautumista)
  • Osallistumisesta seurakunnan nuorten toimintaan, kuten palveluryhmään (Näihin yleensä ennakkoilmoittautuminen). 
  • Seurakunnan järjestämästä yhteislaulutilaisuudesta, esim. Kauneimmat joululaulut tms.
  • Seurakunnan järjestämästä konsertista (yleensä kirkossa)
  • Muusta seurakunnan tilaisuudesta, esim. lähetystilaisuus tms.
  • Osallistuessasi ristiäisiin, häihin tai hautajaisiin
  • Käymällä jonkin herätysliikkeen seuroissa. (Huom! Kortissasi voi olla enintään 1 herätysliikkeen merkki!)
  • Jos harrastat seurakunnan kuoroa tai partiota, saat siitä yhden merkin. 
Kuvassa pappi kaataa ehtoollista