Rippikoulun infopankki

Kaikki kokoava toiminta on toistaiseksi peruttu. Kaikki rippikouluryhmien opetukset ja kokoontumiset peruuntuvat tai siirtyvät ainakin 13.4. saakka. Jokaiselle ryhmälle annetaan erikseen ohjeet kyseisten opetusten suorittamisesta.

Tällä hetkellä merkkien keräämisestä ei kannata murehtia. Koska toiminta on katkolla, ei toistaiseksi ole mahdollista myöskään kerätä merkkejä. Se ei ole rippikoululaisen vika, mikäli koronaviruksesta johtuen ei saa merkkejä kerätyksi eikä se tule esteeksi suorittaa rippikoulu. Poikkeustilan mahdollisesti pitkittyessä mietimme uusia tapoja ja ratkaisuja ja tiedotamme niistä. Toistaiseksi olemme toiveikkaita, että kesän leirit saataisiin pidettyä normaalisti. Mutta seuraamme tilanteen edistymistä ja tiedotamme kaikista muutoksista.

Rippikouluun liittyvissä kysymyksissä ja muissakin mieltä askarruttavissa asioissa voi olla yhteydessä minuun.

Yst.terv.

Olli Seikkula, seurakuntapastori

044 752 1231, olli.seikkula@evl.fi

Tapahtumalistauksesta pitäisi löytyä kaikki merkkiin oikeuttavat seurakunnan tilaisuudet. Nämä ohjeet toivottavasti auttavat, jos tilaisuus jostain syystä puuttuu listasta ja pohdit, oikeuttaako se merkkiin.

Jumalanpalvelus

Jumalanpalvelusmerkin saat kaikista messuista ja sanajumalanpalveluksista. Ainoastaan koulupäivän aikana olevasta koululaiskirkosta ei saa merkintää.

Muut tilaisuudet

Muut tilaisuudet -merkin saat ainakin:

• Seurakunnan nuortenillasta
  • Seurakunnan järjestämästä yhteislaulutilaisuudesta, esim. Kauneimmat joululaulut tms.
  • Seurakunnan järjestämästä konsertista (yleensä kirkossa)
  • Muusta seurakunnan tilaisuudesta, esim. lähetystilaisuus tms.
  • Osallistuessasi ristiäisiin, häihin tai hautajaisiin
  • Käymällä jonkin herätysliikkeen seuroissa. (Huom! Saman herätysliikkeen tilaisuuksista voit saada yhteensä vain yhden merkin. Jos siis olet jo saanut merkin esim. rauhanyhdistyksen seuroista, et voi enää saada merkkiä raamattuluokalle osallistumisesta.)
  • Käymälla tutustumassa seurakunnan kuoron harjoituksissa tai partiossa. (Jos harrastat partiota tai seurakunnan kuoroa, saat korttiisi siitä yhden merkin. Huom! Käymällä tutustumassa kuoroharjoituksiin tai partioon voit saada merkin vain kerran. Et siis voi kerätä kaikkia merkkejä käymällä istumassa kuoroharjoituksissa useita kertoja.)