Infotilaisuus seurakuntavaaleista seurakuntatalolla 18.5. klo 17, tervetuloa!

6.5.2022 18.18

Seurakuntavaalit pidetään 20.11.2022

Seurakuntavaalit toimitetaan neljän vuoden välein. Marraskuussa valitaan 367 seurakuntaan yhteensä noin 8000 uutta luottamushenkilöä. He päättävät monista seurakunnan asioista.

Seurakuntavaalit ovat ennen kaikkea paikalliset vaalit, joissa seurakuntalaisten joukosta valitaan henkilöt suunnittelemaan toimintaa seuraavalle nelivuotiskaudelle. Seurakuntavaaleissa pääset vaikuttamaan oman seurakuntasi tulevaisuuteen.

Miten sitten ehdokkaaksi ryhdytään? Voinko perustaa oman ryhmän?

Tähän ja moniin muihin kysymyksiin saat vastauksen tilaisuudessa. Tule ehdokkaaksi ja äänestämään sellaisena kuin olet – kirkon vaaliteeman mukaan olet ”uskottu, toivottu ja rakastettu”. Limingassa tarjoamme kahvit ja vaali-infoa kaikille halukkaille. Moni asia selviää, kun tulet paikan päälle.

Kirkon kokonaistasolla tavoitteena on saada jokaiseen seurakuntaan kaikenikäisiä, erilaisissa elämäntilanteissa olevia luottamushenkilöitä eri aloilta. Äänestäminen on hyvä tapa vaikuttaa oman seurakuntasi asioihin ja toteuttaa myös kirkollista demokratiaa. Olemme kaikki tervetulleita kirkkoon ja äänestämään. Me kaikki olemme ”uskottuja, toivottuja sekä rakastettuja”.

Asiantuntijana toimistosihteeri, vaalikonkari Hannu Luukinen.