Kuva: Meeri Koutaniemi

Lähetys - ja avustustyö

Lähetys

Lähetystyö on evankeliumin viemistä kaikkialle maailmaan. Se perustuu Jeesuksen antamaan käskyyn mennä ja tehdä kaikki kansat hänen opetuslapsikseen (Matt.28:18–20). Siksi se kuuluu jokaiselle kristitylle omien taitojen ja mahdollisuuksien mukaan.

Osallistu lähetystyöhön!

Lähetystyö on ihmisen kokonaisvaltaista auttamista. Siihen kuuluu Jeesuksesta kertominen, palvelu, esim. sairaanhoito ja elinolojen parantaminen, sekä opetus. Kotikentällä lähetystyö on mm. varojen keräämistä sekä lähetystyöstä kertomista monin eri tavoin.

Sinäkin voit osallistua lähetystyöhön mm. rukoilemalla nimikkolähettien puolesta, osallistumalla lähetyslounaisiin, -iltoihin ja -tapahtumiin, tulemalla Lähetysvintille, ostamalla tuotteita Lähetysvintiltä, osallistumalla arpajaisiin tai myyjäisiin, laittamalla rahaa kolehtiin tai keräyksiin tai toimimalla vapaaehtoisena esim. tilaisuuksien järjestämisessä.

Voit tukea lähetystyötä myös maksamalla Limingan seurakunnan tilille haluamasi summan.
Tilinumero FI20 5233 0820 0157 80 ja viestiksi "Lahjani lähetystyölle"
Kiitos lahjoituksestasi!

Lähetystyön toimintaa

Neulekahvila maanantaisin klo 17.30-19 Lähetysvintillä (Pappilantie 6, punainen piharakennus). Neulekahvilan kokoontumiset ovat tältä keväältä päättyneet. Nähdään syksyllä! Voit neuloa tai tehdä muita käsitöitä mukavassa seurassa. Illassa pieni hiljentymishetki sekä iltateetarjoilu.

Kangaspuut ja mattojen kutominen Lähetysvintillä on kahdet kangaspuut, joilla voi kutoa mattoja joko omista tai lähetystyön kuteista. Mattojen hinnat ovat 5€/m itse kutoen omista kuteista, 10€/m itse kutoen lähetyksen kuteista ja 17€/m valmis matto. Lisätietoja ja varauksia lähetyssihteeri Sanna Mettovaara p.040 752 0085.

Isoäidinneliöt voit virkata isoäidinneliöitä kotosalla tai tulla Neulekahvilaan virkkaamaan. Otamme vastaan isoäidinneliöitä koko n. 15cm * 15cm tai valmiiksi koottuja peittoja n. 90cm * 120 cm (48 neliötä). Myymme peittoja lähetystyön hyväksi.

Perjantaipulla järjestetään tammi ,-helmi ,-maalis ,-syys -ja lokakuun viimeisenä perjantaina. Tuolloin vapaaehtoisten leipomaa kotipullaa ja muita leivonnaisia myydään S-marketin eteisessä klo 14 alkaen niin kauan kuin tavaraa riittää. Tervetuloa ostoksille!

Sima -ja munkkimyyjäisiä ei järjestetä vappuaattona 2020 poikkeusolosuhteiden vuoksi.

Juhannusjuustokeittoa myydään juhannusviikolla

Wanhan Ajan joulun puurokahvila ensimmäisen adventtisunnuntain aattona

Erilaisia lähetystapahtumia järjestetään ympäri vuoden. Niistä ilmoitetaan Tapahtumat -sivuilla ja Rauhan Tervehdyksessä

Lähetystyöhön liittyvissä asioissa ota yhteyttä:

Lähetyssihteeri, diakoni Sanna Mettovaara, sanna.mettovaara(at)evl.fi p. 040 7520 085

Kappalainen, lähetysteologi Eeva Mertaniemi eeva.mertaniemi(at)evl.fi p. 044 752 1224

Nuttujen neulontaohje:

(Alkuperäinen ohje www.nuttu.info)

Ohje on nallelangalle, mutta käyttää voi mm. Baby Wool, Nordic Wool, Keto tai Niitty lankoja (Novita).

• Puikot 3,5. Langan menekki n. 100g.
  • Voit tehdä nutun yksivärisenä tai neuloa siihen erilaisia raitoja.
  • Luodaan 70 silmukkaa.
  • Kudotaan kaksi oikein, kaksi nurin yhteensä 22cm.
  • Sen jälkeen kudotaan aina oikein neulosta 24 silmukalla, kaksi oikein kaksi nurin 22 silmukalla ja aina oikein 24 silmukalla yht. 3cm.
  • Kolmen sentin jälkeen päätetään keskimmäiset 22 silmukkaa ja kudotaan kumpikin olka erikseen aina oikein neuletta, noin 3 senttiä etukappaletta + kolme senttiä takakappaletta.
  • Seuraavalla kierroksella 24 silmukkaa oikein ja sen jälkeen luodaan 22 uutta silmukkaa keskelle ja taas kudotaan 24 silmukkaa oikein.
  • Seuraavilla kierroksilla 24 silmukkaa aina oikein, 22 silmukkaa kaksi oikein kaksi nurin ja 24 silmukkaa aina oikein, yhteensä 3cm.
  • Sitten siirrytään kokonaan takaisin kaksi oikein kaksi nurin neuleeseen, jota tehdään taas 22cm.
  • Tuloksena on siis pitkä pätkä, jossa nelikulmainen pääaukko keskellä.
  • Viimeksi ommellaan sivusaumat yhteen. Käsille jätetään aukot ja valmis nuttu silitetään.
  • Nutun voi toimittaa Neulekahvilaan tai sopia palautuksesta lähetyssihteerin kanssa p.040 752 0085 tai sanna.mettovaara(at)evl.fi
  • Nutut lähetetään keskitetysti eri puolella maailmaa oleville pienokaisille yhteistyössä Suomen ev.lut. Kansanlähetyksen kanssa.

Villasukkiakin saa neuloa! Erityisesti isompia kokoja naisille ja miehille. Lisätietoja Sanna -lähetyssihteeriltä.

Nimikkotyö

Seurakuntamme on valinnut tietyt kohteet ja työntekijät eli nimikkokohteet ja nimikkolähetit, joiden tukemiseksi seurakunnassamme erityisesti rukoillaan ja kerätään varoja. Nämä lähetit ja kohteet ovat:

• Riitta ja Olavi Heino, Nyakaton Raamattukoulu Tansaniassa (Suomen Lähetysseura)
  • Senegalin luterilaisen kirkon työ: Oikeus oppia kotikielellä -hanke.
  • Itä-Siperian työ (Lähetysyhdistys Kylväjä)
  • Raamattu Suomen suvulle –hanke Venäjällä (Suomen Pipliaseura)
  • Rovastikunnan ystävyysseurakunta Jaama
  • Oulun hiippakunnan ystävyyshiippakunta Viktoriajärven itäinen hiippakunta Tansaniassa
  • Nuorten kummikohde on Kolumbian koululaiset
  • Lähetysvintin kummikohde on Pakistanissa, Peshawarin koulu.

Lähetysjärjestöt

Suomen Lähetysseura
Evankelis-luterilainen Lähetysyhdistys Kylväjä
Suomen Pipliaseura
Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys
Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys
Svenska Lutherska Evangeliföreningen i Finland r.f.
Medialähetys Sanansaattajat

Lähetyssihteeri, diakoni

Lähetyssihteeri parillisilla viikoilla, diakoni parittomilla.