Rippikoulun infopankki

Kaikki ennen 31.5. olevaksi merkityt ryhmien opetukset ja kokoontumiset joko siirtyvät myöhempään ajankohtaan tai toteutetaan etäopetuksina. Jokaiselle ryhmälle annetaan erikseen ohjeet kyseisten opetusten suorittamisesta tai kokoontumisten uusista ajankohdista.

Kesäkuun alusta alkaen on jälleen mahdollista tietyin rajoituksin kokoontua yhteen, esim. jumalanpalveluksiin on mahdollista jälleen osallistua menemälle fyysisesti kirkkoon. Alle kalenteriin päivittyy tapahtumia, joihin rippikoululainen voi osallistua ja saada siten merkin rippikoulupassiin. Ellei tilaisuuden kohdalla muuta sanota, on kunkin tapahtuman osalta ensisijainen merkkien keräämisen tapa mennä tilaisuuteen paikan päälle.

Olemalla tilaisuudessa vaadittavan ajan ja tekemällä mitä merkin saamisen vaaditaan saa rippikoululainen saa tilaisuudesta vastaavalta henkilöltä merkinnän rippikoulupassiinsa. Mikäli rippikoululainen kuuluu esim. riskiryhmään eikä siksi voi osallistua fyysisesti tilaisuuteen voi merkin suorittamisesta sopia erikseen.

Rippikouluun liittyvissä kysymyksissä ja muissakin mieltä askarruttavissa asioissa voi olla yhteydessä minuun.

Yst.terv.

Olli Seikkula, seurakuntapastori

044 752 1231, olli.seikkula@evl.fi

Vaihtoehtoiset merkit poikkeusaikana

Huomaa! Peruuntuneet gospelmessu ja oman ryhmän yhteisen messuvuoro korvataan jollain muulla jp-merkillä. Samoin, jos sinulta puuttuu vielä useita muut tilaisuudet -merkkejä, voit korvata niitä jumalanpalveluksilla.

KESÄ 1 -ryhmäläiset, joilla puuttui viimeisimmässä tapaamisessa 2 tai useampi merkki, voivat pian alkavan leirin vuoksi suorittaa merkin kuuntelemalla Limingan seurakunnan työntekijöiden iltahartauksia SoundCloudista. Hartaudet löytyvät täältä. Merkki suoritetaan ryhmän omille ohjaajille Julialle (044 752 1236) tai Ollille vastaamalla seuraaviin kysymyksiin:
1) Kuka hartauden piti ja mikä hänen ammattinsa on seurakunnassa?
2) Kerro omin sanoin, mistä hartaudessa puhuttiin vähintään kahdella lauseella.

Muista, että tehtävien tarkoitus on todentaa, että olet oikeasti kuunnellut hartauden, eli vastaa mahdollisimman kattavasti. Mikäli et tiedä työntekijän ammattia, saat sen selvitettyä seurakunnan nettisivuja tutkimalla.

Mistä saan merkkejä?

Viereisestä listasta näet seuraavat tapahtumat, joista saat rippikoulumerkin. Merkki kuitataan paikan päällä vastuussa olevalta seurakunnan työntekijältä. Etätapahtumiin osallistuminen todennetaan vastaamalla muutamaan helppoon kysymykseen, jotka yleensä saat tilaisuuden alussa. Hyväksytyistä vastauksista työntekijä merkkaa merkin läsnäololistaan ja voit tällöin itse kirjoittaa omaan korttiisi, mihin olet osallistunut. Etämerkit tarkistetaan rippikoulukortin palauttamisen yhteydessä.

Jumalanpalvelus

Jumalanpalvelusmerkin saat kaikista messuista ja sanajumalanpalveluksista. Ainoastaan koulupäivän aikana olevasta koululaiskirkosta ei saa merkintää.

Muut tilaisuudet

Näiden merkkien tarkoitus on, että tutustut seurakunnan toimintaan laajasti. Hae merkit monipuolisesti erilaisista tapahtumista ja toiminnoista. Osaan toiminnoista on merkattu, mikäli ne voi käydä hakemassa korttiin vai kerran. Muista tapahtumista voi hakea useammankin merkin, mutta ei kuitenkaan niin, että kaikki viisi merkkiä ovat samoja.

Muut tilaisuudet -merkin saat ainakin:

• Seurakunnan nuortenillasta
  • Osallistumisesta seurakunnan nuorten toimintaan, kuten palveluryhmään tai TGIT:seen (Näihin yleensä ennakkoilmoittautuminen).
  • Seurakunnan järjestämästä yhteislaulutilaisuudesta, esim. Kauneimmat joululaulut tms.
  • Seurakunnan järjestämästä konsertista (yleensä kirkossa)
  • Muusta seurakunnan tilaisuudesta, esim. lähetystilaisuus tms.
  • Osallistuessasi ristiäisiin, häihin tai hautajaisiin
  • Käymällä jonkin herätysliikkeen seuroissa. (Huom! Kortissasi voi olla enintään 1 herätysliikkeen merkki!)
  • Käymälla tutustumassa seurakunnan kuoron harjoituksissa tai partiossa. (Jos harrastat partiota tai seurakunnan kuoroa, saat korttiisi siitä yhden merkin. Huom! Kortissasi voi olla enintään 1 partioon tutustuminen sekä 1 kuoron harjoitukset -merkki!)