Rippikoulun infopankki

Vuoden 2021 rippikouluihin, ilmoittautumiseen yms. liittyvää tietoa löydät Rippikoulu Limingan seurakunnassa -osiosta.

Rippikoulupassi

Rippikouluun kuuluu omaan seurakuntaan tutustuminen, joka suoritetaan pääasiassa itsenäisesti keräämällä merkkejä rippikoulupassiin. Alle kalenteriin päivittyy tapahtumia, joihin rippikoululainen voi osallistua ja saada siten merkin. Ellei tilaisuuden kohdalla muuta sanota, on kunkin tapahtuman osalta ensisijainen merkkien keräämisen tapa mennä tilaisuuteen paikan päälle.

Olemalla tilaisuudessa vaadittavan ajan ja tekemällä mitä merkin saamisen vaaditaan saa rippikoululainen saa tilaisuudesta vastaavalta henkilöltä merkinnän rippikoulupassiinsa.

Rippikouluun liittyvissä kysymyksissä ja muissakin mieltä askarruttavissa asioissa voi olla yhteydessä rippikoulusta vastaaviin pappeihin Markku Välimäkeen (markku.valimaki@evl.fi, 044 7521240) ja Eeva Mertaniemeen (eeva.mertaniemi@evl.fi, 044 7521224).

Mistä saan merkkejä?

Viereisestä listasta näet seuraavat tapahtumat, joista saat rippikoulumerkin. Merkki kuitataan paikan päällä vastuussa olevalta seurakunnan työntekijältä. Etätapahtumiin osallistuminen todennetaan vastaamalla muutamaan helppoon kysymykseen, jotka yleensä saat tilaisuuden alussa. Hyväksytyistä vastauksista työntekijä merkkaa merkin läsnäololistaan ja voit tällöin itse kirjoittaa omaan korttiisi, mihin olet osallistunut. Etämerkit tarkistetaan rippikoulukortin palauttamisen yhteydessä.

Jumalanpalvelus

Jumalanpalvelusmerkin saat kaikista messuista ja sanajumalanpalveluksista. Ainoastaan koulupäivän aikana olevasta koululaiskirkosta ei saa merkintää.

Muut tilaisuudet

Näiden merkkien tarkoitus on, että tutustut seurakunnan toimintaan laajasti. Hae merkit monipuolisesti erilaisista tapahtumista ja toiminnoista. Osaan toiminnoista on merkattu, mikäli ne voi käydä hakemassa korttiin vai kerran. Muista tapahtumista voi hakea useammankin merkin, mutta ei kuitenkaan niin, että kaikki viisi merkkiä ovat samoja.

Muut tilaisuudet -merkin saat ainakin:

• Seurakunnan nuortenillasta
  • Osallistumisesta seurakunnan nuorten toimintaan, kuten palveluryhmään tai TGIT:seen (Näihin yleensä ennakkoilmoittautuminen).
  • Seurakunnan järjestämästä yhteislaulutilaisuudesta, esim. Kauneimmat joululaulut tms.
  • Seurakunnan järjestämästä konsertista (yleensä kirkossa)
  • Muusta seurakunnan tilaisuudesta, esim. lähetystilaisuus tms.
  • Osallistuessasi ristiäisiin, häihin tai hautajaisiin
  • Käymällä jonkin herätysliikkeen seuroissa. (Huom! Kortissasi voi olla enintään 1 herätysliikkeen merkki!)
  • Käymällä tutustumassa seurakunnan kuoron harjoituksissa tai partiossa. (Jos harrastat partiota tai seurakunnan kuoroa, saat korttiisi siitä yhden merkin. Huom! Kortissasi voi olla enintään 1 partioon tutustuminen sekä 1 kuoron harjoitukset -merkki!)