Uutisia Limingan seurakunnasta

Avioliiton esteiden tutkinta onnistuu nyt verkossa

15.3.2018 09.03

Suomen evankelis-luterilainen kirkko on avannut asiointipalvelun, jossa  avioliiton esteiden tutkinnan voi hoitaa sähköisesti. Palvelu on käytettävissä verkossa joka päivä vuorokauden ympäri.

Palvelu löytyy osoitteesta esteidentutkinta.fi.

Palvelun käyttäjä tunnistautuu pankkitunnuksien tai mobiilivarmenteen avulla, jolloin valtaosa tarvittavista liittyjän tiedosta saadaan suoraan väestötietojärjestelmästä.

Avioliiton esteiden tutkinta on mahdollista edelleen hoitaa myös asioimalla seurakunnassa tai lähettämällä pyynnön esteiden tutkinnasta postitse.

Nyt avattu uusi palvelu täydentää kirkon sähköisen asioinnin palveluja. Kirkko avasi syksyllä 2016 liity kirkkoon –asiointipalvelun verkossa.  Vuonna 2018 myös virkatodistuksen tilauspalvelut laajenevat.