Kirkkoherran pääsiäistervehdys

1.4.2021 19.24

Pyhältä aterialta Getsemanen kuolemantuskaan, ristille – ja pääsiäisen iloon

”Aterian aikana Jeesus otti leivän, siunasi, mursi ja antoi sen opetuslapsilleen sanoen: ”Ottakaa ja syökää, tämä on minun ruumiini.” Sitten hän otti maljan, kiitti Jumalaa, antoi heille ja sanoi: ”Juokaa tästä, te kaikki. Tämä on minun vereni, liiton veri, joka kaikkien puolesta vuodatetaan syntien anteeksiantamiseksi. Ja minä sanon teille: tästedes en maista viiniköynnöksen antia ennen kuin sinä päivänä, jona juon uutta viiniä teidän kanssanne Isäni valtakunnassa.” Laulettuaan kiitosvirren he lähtivät Öljymäelle.” (Matt.26:26-30).

Hiljaisen viikon tapahtumat ovat suorastaan hengästyttäviä. Seurakuntamme ohjelmistoa olemme saaneet ja saamme seurata netin välityksellä. Raamatuntekstit ja striimauskalusto välittävät tuhansien vuosien takaiset tunnelmat hiljaisen viikon jokaisena päivänä suoraan koteihimme. Voimme uudelleen kokea opetuslasten hämmennyksen, väsymyksen, surun, pelon – ja viimein pääsiäisen ilon. Puhuttelevat sanat putoilevat sieluihimme. Tästä linkistä pääset mukaan:

Klikkaa tästä

Seuratessamme Herramme vaiheita kiirastorstain ehtoollisesta Getsemanen rukoustaisteluun, pitkäperjantain kuolemaan ja pääsiäisen iloon koemme samalla uudelleen menneiden pääsiäisaikojen tunnelmia. Jokaisella meistä tämä juhla on omanlaisensa. Joitakin se saattaa ahdistaa, joillekin ilo on päällimmäinen tunne.
Yhdistävänä tekijänä olkoon turvautuminen Herramme täydelliseen armoon. Hän on se Uhrikaritsa, joka pois ottaa maailman synnit. Tämän saamme uskolla omistaa. Uskon kautta saamme luottaa siihen, että Kristus on ylösnoussut. ”Hän kärsi rangaistuksen, jotta meillä olisi rauha, hänen haavojensa hinnalla me olemme parantuneet. Me harhailimme eksyneinä kuin lampaat, jokainen meistä kääntyi omalle tielleen. Mutta Herra pani meidän kaikkien syntivelan hänen kannettavakseen.” (Jes. 53).

Usko Kristukseen vie täältä ajasta iankaikkiseen elämään taivaaseen. Älä hylkää uskoa, vaan hylkää synti, sanoivat vanhat kristityt. Golgatalla tapahtuneen uhrin vuoksi se on mahdollista. Jeesus etsii kaikkia.

”Armo kuuluu sulle juuri,
sulle, raukka kurjinkin,
vaikka rintaas tuska suuri
kalvaa liekein polttavin.
Kaikkein synnit Jeesus kantoi,
kaikkein tähden itsens antoi
ristiin, kärsimyksihin.” (V.80:5).

Siunattua ristin ja ylösnousemuksen juhla-aikaa kaikille!

Pekka Tuomikoski, kirkkoherra