Limingan seurakunnan tiedote 6.11. 2020

6.11.2020 19.53

Limingan seurakunnassa noudatetaan myös pandemia-aikana kirkkolakia ja toteutetaan kirkon tehtävää: ”Tunnustuksensa mukaisesti kirkko julistaa Jumalan sanaa ja jakaa sakramentteja sekä toimii muutenkin kristillisen sanoman levittämiseksi ja lähimmäisenrakkauden toteuttamiseksi.”

Tämä on lähtökohtamme kaikessa toiminnassa. Yhteyksiä ei katkota, vaan toimintaa pyritään jatkamaan mahdollisuuksien mukaan. Jotta tämä olisi mahdollista, toimitaan seuraavasti:

-    Seuraamme ympäröivän yhteiskunnan käytäntöjä ja alueellisia suosituksia.
-    Tilaisuuksia videoidaan mahdollisuuksien mukaan.
-    Pidämme turvavälit ja noudatamme hyvää hygieniaa.
-    Maskeja tarjotaan aktiivisesti ja suositellaan käytettäväksi erityisesti varttuneen väen tilaisuuksissa.
-    Varotoimenpiteenä monesta viikkotoimintaan liittyvästä tapahtumasta kahvitus on peruttu, joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta.
-    Joulunajan tilaisuuksien osalta suositellaan mahdollisuuksien mukaan niiden seuraamista videoyhteyden välityksellä. Suurimpien tilaisuuksien osalta pidetään myös seurakuntatalo varattuna striimauksen seuraamista varten (kirkkoon voi tulla max. 200 henkilöä).
-    Hartaustoiminnassa vähennetään laulettavien säkeistöjen määrää ja pidetään tilaisuuden kestot kohtuullisina hiippakuntamme yleisen linjauksen mukaisesti.
Monista haasteista huolimatta seurakunta julistaa armon sanaa. Työntekijät ja vapaaehtoiset tekevät aktiivisesti töitä tämänhetkisten mahdollisuuksien ja resurssien puitteissa. Olet tervetullut seuraamaan tilaisuuksiamme osoitteessa www.liminganseurakunta.fi tai paikanpäällä rajoitukset huomioiden.

Tarvittaessa voit soittaa seurakunnan työntekijöille ja keskustella mielessäsi olevista asioista.
”Vaikka minä kulkisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä sinä olet minun kanssani. Sinä suojelet minua kädelläsi, johdatat paimensauvallasi.” (Ps. 23:4).

Yhteistyöterveisin Pekka Tuomikoski, kirkkoherra
p. 044 7521 222, sähköposti: pekka.tuomikoski@evl.fi