Limingan seurakunta liittyy Oulun aluekeskusrekisteriin

20.5.2020 14.03

Jatkossa kirkonkirjoihin liittyvät asiat kuten virkatodistukset, sukuselvitykset ja avioliiton esteiden tutkinnat hoidetaan Oulussa. Muutos liittyy evankelisluterilaisen kirkon valtakunnalliseen muutokseen.

Limingan seurakunnan kirkkovaltuusto päätti kokouksessaan 19.5.2020, että seurakunta siirtää kirkonkirjojen pitoon liittyvät tehtävät Oulun seurakuntayhtymän ylläpitämään aluekeskusrekisteriin. Seurakuntalaiselle näkyvät muutokset ovat pieniä. Jatkossa seurakunnan viranomaisposti tulee kuitenkin Oulusta, josta myös sukuselvitykset ja virkatodistukset tilataan.

Muutos on osa valtakunnallista kirkon rakennemuutosta, jossa valtakunnallisesti tietyt erityistä asiantuntemusta vaativat tehtävät keskitetään aluekeskusrekistereihin. Osana tätä muutosta on myös yhden luukun malli virkatodistuspalveluissa, jonka myötä yhdessä paikkaa voidaan kirjoittaa katkeamaton sukuselvitys henkilöstä kaikkien niiden seurakuntien puolesta, joissa henkilö on ollut kirjoilla.

Seurakuntalaisia palvellaan kuitenkin jatkossakin Limingan pappilassa. Toistaiseksi kirkkoherranviraston aukioloajat säilyvät ennallaan, eli virasto on avoinna: ma, ti, to ja pe klo 9-15 ja ke klo 11-18. Kirkkoherranvirastossa hoidetaan mm. varaukset ristiäisiin, häihin ja hautajaisiin. Myös omatoiminen sukututkimus liminkalaisista kirkonkirjoista on edelleen mahdollista. Virkatodistustilauksiakin otetaan Limingassa toistaiseksi vastaan, mutta ne välitetään Ouluun käsiteltäväksi.