Mentäiskö naimisiin?

Hääpäivä 24-02-20-24

sormukset.png

Tunnelmallista Hääpäivää vietetään Limingan kirkossa 24.02.2024 klo 16–19. Vihkiajat ovat puolen tunnin välein.

Jos olet mennyt jo aiemmin naimisiin (maistraatissa tai kirkossa), niin Hääpäivänä on mahdollista saada myös kirkollinen siunaus avioliitollesi. Tällöin hääparin ei välttämättä tarvitse myöskään kuulua kirkkoon.

Ilmoittautuminen

Vihkiaika varataan pe 23.02. klo 15 mennessä kirkkoherranvirastosta puh. 0447521220. Virasto on auki ma, ke, pe klo 9–15.

Valmistautuminen

Avioliiton esteettömyystodistus toimitetaan etukäteen kirkkoherranvirastoon. Se on tilattava osoitteesta esteidentutkinta.fi, seurakunnasta tai keskusrekisteristä viimeistään viikkoa ennen tilaisuutta. Esteettömyystodistus on voimassa neljä kuukautta. Ilman esteettömyystodistusta ei voida vihkiä.

Vihkiminen

Hääpari saapuu viimeistään 15 minuuttia ennen vihkimistä kirkon sakastiin, jossa he tapaavat papin. Mukaan tarvitaan molempien henkilöllisyystodistukset ja vihkisormus.

Vihkimisessä tarvittavat kaksi todistajaa löytyvät seurakunnan puolesta.

Kakkukahvit

Vihkimisen jälkeen Pappilassa tarjotaan kakkukahvit hääparille. Mukaan mahtuu 8 vierasta.

11.1.2024 16.05