Itsenäisyyspäivän sanajumalanpalvelus NETTILÄHETYKSENÄ

Limingan kirkko

Itsenäisyyspäivän ja toisen adventtisunnuntain sanajumalanpalvelus lähetetään striimattuna. Linkin löydät Limingan seurakunnan verkkosivujen etusivulta. Huomaa jumalanpalveluksen alkamisaika klo 11. Liturgina Markku Välimäki, avustajina Markku Korhonen, Mari Hurskainen ja Jukka Maalo, kanttorina Mika Kotkaranta. Koronarajoitusten vuoksi jumalanpalvelus toimitetaan ilman paikanpäällä kirkossa olevaa seurakuntaa. Jumalanpalveluksen jälkeen kunniakäynti sankarihaudoilla.

Rippikoululainen, jolla jo on rippikoulupassi, voi saada osallistumismerkin seuraamalla jumalanpalveluksen alusta loppuun ja vastaamalla näihin kysymyksiin.

1. Värillä kerrotaan pyhäpäivän luonne: vihreä=toivo, valkoinen=suuri ilo , musta=suru, violetti=paasto ja odotus, punainen=Jeesuksesta todistaminen. Koska tänään on sekä 2 adventti että itsenäisyyspäivä, on valittavissa kaksi väriä. Katso alttaripöydän sivua tai papin stolaa (kaulassa oleva nauha). Mikä väri oli kirkossa tänään?
2. Polvistumisella kunnioitetaan Jumalaa. Messussa pappi polvistuu yhteensä useita kertoja sekä alttaripöydän että alttarikaiteen äärellä. Tänään vietetään sanajumalanpalvelusta, eli ei vietetä ehtoollista. Niinpä polvistumisia on vähemmän. Tarkkaile montako kertaa pappi polvistui tänään?
3. Jumalanpalveluksessa luetaan Raamatun tekstejä sekä Vanhasta että Uudesta Testamentista.
Lukijoina on papin lisäksi muitakin. Montako raamatuntekstiä tässä jumalanpalveluksessa luettiin?
4. Jumalanpalveluksessa on keskimäärin 15 minuuttia kestävä puhe, jota kutsutaan saarnaksi. Kerro muutamalla sanalla yksi asia, joka jäi saarnasta mieleesi?
5. Kanttori aikoo soittaa jumalanpalveluksen lopuksi musiikkia, jonka melkein kaikki suomalaiset tuntevat ja joka tunnetaan myös maailmalla. Tunnistitko kappaleen, jota kanttori soitti jumalanpalveluksen lopuksi?

Lähetä vastauksesi sähköpostilla sunnuntaina 6.12. viimeistään klo 12.30 osoitteeseen markku.valimaki(at)evl.fi. Muista, että (at) tarkoittaa @. Älä myöhästy, koska en huomioi myöhästyneitä vastauksia. Muista merkitä sähköpostiin myös nimesi. Lähetän maanantaina palautetta vastauksistasi sähköpostiisi.