Rakkauden voima - Ilkka Rytilahti luennoi

Osa II: Meidät on kutsuttu elämään yhteydessä Jumalaan

Moni aikamme ihminen kokee olevansa monien asioiden sitoma ja elämän vailla mielekästä tarkoitusta. Toiset puolestaan ajattelevat, että elämällä ei ole muuta tarkoitusta kuin mitä sille itse annamme.
Tälle ajalle keskeisin arvo on yksilön vapaus valita ja toteuttaa itseään. Mutta kristillisen uskon mukaan olemassaolomme tarkoitus ei ole toisistamme ja Jumalasta irrallinen ja riippumaton yksilöllisyys. Meidät on tehty ja tarkoitettu elämään yhteydessä Jumalaan. Vain siinä voimme löytää todellisen minuutemme ja tarkoituksemme.
Tämä yhteys on siksi elämän perustavin asia jo Vanhassa testamentissa. Israelin elämässä ja uskossa kaikki keskittyi Jumalan vapauttavien tekojen ympärille - erityisesti exoduksen, Egyptin pakkotyöstä ja faraon orjuudesta vapautumisen. Niiden kautta Jumala oli toiminut ja antoi ihmisten tuntea itsensä. Ne synnyttivät Israelin. Niistä se eli ja niitä se muisti elämässään.
Nämä vapauden tuoneet tapahtumat kuitenkin ylittyivät Jeesuksen elämässä ja toiminnassa. Hän hankki koko ihmiskunnalle suuremman vapauden kuin mitä exodus toi Israelille. Meidät on kutsuttu osallisiksi tuosta vapaudesta ja elämään siinä liitettyinä Jumalaan, tuntemaan hänet.

Lähetysvintillä voi tehdä käsitöitä joko omaksi iloksi tai lähetystyön hyväksi. Piipahtaa voi myös jutustelemaan. Ohjelmassa kuulumisia lähetyskentiltä, hartaus ja kahvit. Tervetuloa!

Omaishoitajien vertaistukiryhmä ja muistisairaiden toiminnallinen ryhmä

Omaishoitajien vertaistukiryhmä, ohjaajina seurakunnan diakoniatyöntekijä sekä sh Liisa Mettovaara. Muistisairaiden toiminnallista ryhmää ohjaa muistiluotsiohjaaja yhdessä vapaaehtoisten kanssa.