Taizé-preijeri

pe 18.1. kello 19.00

Limingan kirkko

Rukoushetki kristittyjen ykseyden rukouspäivänä. Preijeri kestää noin puoli tuntia, jonka jälkeen on kahvia, teetä ja seurustelua kirkkokammarissa.

Mikä Taizé?
- Taizé on ekumeeninen eli kirkkokuntarajat ylittävä kristillinen yhteisö Ranskassa. Voit lukea Taizéstä lisää täältä: https://www.taize.fr/fi

Mikä preijeri?
- Taizéssä vietetään kolme kertaa päivässä rukoushetkiä (engl. prayer), joita siellä vierailevat suomalaiset kutsuvat usein härmäläisittäin "preijereiksi". Niinpä siis myös me.
- Preijerissä lauletaan lyhyitä, meditatiivisia ja montaa kertaa toistettavia Taize-lauluja. Laulujen väleissä luetaan psalmia, evankeliumia ja rukoillaan. Saarnaa tai puhetta ei ole, vaan sen korvaa hiljainen mietiskely.

"Voiko parempaa paikkaa olla kristittyjen ykseyden harjoittamiseen ja rukoilemiseen kuin Taize-preijeri? Ei selityksiä ja tulkintoja vain Raamatun tekstejä, rukouslauluja ja hiljaisuutta. Toisin kuin moni ajattelee, preijeri on tarkoitettu kaikenikäisille."


Katso myös

su 20.1. klo 10.00

Limingan kirkko

Messu

Messu
ke 23.1. klo 17.00

Limingan kirkko

Nuorisokuoro Celeste

Limingan seurakunnan nuorisokuoro Celeste yläkouluikäisille ja sitä vanhemmille tytöille ja pojille.
ke 23.1. klo 18.30

Limingan kirkko

Naiskuoro Minka

Kuoro laulaa pääosin uudempaa hengellistä musiikkia. Kuoroon otetaan mukaan uusia laulajia. Tule rohkeasti mukaan tutustumaan!