Valon rukous - hetkipalvelus

Limingan kirkko

Pieni rukoushetki juuri ennen illankoittoa. Kesto vajaa puoli tuntia.

Rukoushetki koostuu lauletuista ja kantilloiduista eli puhelauletuista lauluista, teksteistä, rukouksista sekä hiljaisuudesta. Valon rukouksen laulut puhuvat ikuisesta valosta ja melodiat henkivät yhteyttä ikiaikaiseen. Rukoushetki on ikivanhaa kristillistä perinnettä mukaileva.

- Näiden rukoushetkien järjestäminen nousee puhtaasti omasta tarpeestani. Kaipaan jotain syvyyttä ja leveyttä tähän kaikkeen, kaiken kiireen ja häsellyksen sekä liian usein haaleaksi jättävän teknisen, opillisen ja oikeita sanoja vaativan jumalapuheen keskelle. Valon rukouksessa kukaan ei opeta ketään, vaan olemme itsemme ja oman elämäntilanteemme kanssa Jumalan edessä sellaisena kuin olemme.
- Ajattelen, että Valon rukous voi olla mahdollisuus hetki puhaltaa ja levähtää - vaikkapa kauppareissulla tai matkalla harrastukseen. Tunnelma on rauhoittava ja meditatiivinen. Laulut johtavat ajatuksia osin jo iltaan, vaikka monilla meillä on vielä kiire moniin illan menoihin, minullakin yleensä. Ehkäpä jokin laulu voi jäädä soimaan sisälle ja rauhoittaa vielä nukkumaan mennessäkin.
- Seurakunnan yhteisessä messussa ylistämme Jumalaa, joka on meidän keskellämme. Arkisessa palvelussa kohtaamme Jumalan toisissa ihmisissä. Rukoushetkessä voimme etsiä yhteyttä häneen, joka on meissä. Tilanteen on tarkoitus olla turvallinen ja vaatimuksista vapaa. Saa tulla juuri siitä tarpeesta, joka itsellä on.
- Jos kaipaat jotain tällaista tai vaan jotain muttet tiedä mitä, tervetuloa mukaan etsimään yhteyttä omaan itseen ja Maailman Valoon! Kaikki voi tuntua aluksi oudolta, mutta outoonkin voi tottua eikä mitään tarvitse osata tai ymmärtää etukäteen!

t. Olli Seikkula

Taizé-preijeri

Taizé-lauluja ja hiljaisuutta. Rukoushetki kestää noin puoli tuntia, jonka jälkeen on kahvia, teetä ja seurustelua kirkkokammarissa.

Neulekahvila

Neulekahvila käsitöiden ystäville