Isostoiminta

Isostoiminta on rippikoulun jälkeistä nuorten toimintaa seurakunnassa. Se sisältää koulutusta, osallistumista seurakunnan muihin toimintamuotoihin, vapaaehtoistyötä sekä hauskanpitoa! Kaikkeen isostoimintaan voit osallistua vaikka et haluaisi isoseksi leireille, et kuuluisi ev.lut. kirkkoon tai pääset mukaan vain silloin tällöin. Isostoiminnassa voit olla mukana sen verran kuin ehdit/jaksat ja aloittaa ja lopettaa milloin vain.

Isoskoulutus

Isoskoulutus kestää Limingassa kaksi vuotta, jonka jälkeen voi toimia isosena rippileireillä sekä varhaisnuortenleireillä. Koulutus sisältää kokoontumisia joka toinen viikko, isosleirit kaksi kertaa vuodessa sekä osallistumista seurakunnan muuhun toimintaan. Ilmoittaudu isoskoulutukseen tällä lomakkeella. Tullakseen valituksille leirille isoseksi, täytyy kuulua kirkkoon ja olla rippikoulun käynyt. Myös aktiivisuus isokoulutuksessa ja/tai muussa seurakunnan toiminnassa katsotaan tässä vaiheessa eduksi. Isoskoulutuksen aikataulut löydät alla olevasta linkistä:

Isostoiminnan kalenteri

Tosi-isot

Isoskoulutuksen läpikäyneet isoskonkarit ovat nimeltään Tosi-isoja. Tosi-isot ovat suunnitelleet yhdessä nuorisotyönohjaajan kanssa koko Limingan seurakunnan kaksivuotisen isoskoulutuksen sisältöineen ja toimivat myös ohjaajina isoskoulutuksissa. 18-vuotta täyttäneet tosi-isot voivat isosen tehtävien lisäksi toimia leireillä myös yli-ison tehtävässä tai yövalvojana. Haku näihin tehtäviin tapahtuu isoshaun lomakkeella.

Tosi-isojen ja muidenkin isosten kokoontumiset, tapahtumat ym. ajankohdat löydät kalenterista. Lisätietoja antaa Kirsi.

Kerhonohjaajat

Rippikoulun käynyt nuori, isonen tai ei, voi toimia myös varhaisnuorten kerhojen ohjaajana. Kerhonohjaajat saavat työhönsä koulutuksen ja jokaisesta kerhokerrasta myös pienen palkkion. Varhaisnuorten kerhot ovat pääasiassa suunnattu alakouluikäisille ja niitä pidetään sekä kirkonkylällä että Tupoksessa. Kerho voi olla puuhakerho tai sillä voi olla jokin teema. Millaista kerhoa sinä haluaisit pitää? Ota yhteyttä Mariaan tai ilmoittaudu kerhonohjaajaksi tällä lomakkeella.

Isoshaku

Isoshaku talviriparille on käynnissä tammikuun ajan ja kesän leireille isosia haetaan maaliskuussa. Hakulomakkeen löydät tämän otsikon alta.