Ohje Discordin käyttöön

Discord on alunperin pelaamista varten kehitetty alusta, jolla käyttäjät voivat keskustella puhumalla. Discordin voi ladata koneelle tai kännykkään appina, tai sitä voi käyttää selaimessa. Nuorisotyön tapahtumiin suositellaan osallistuttavan tietokoneella, mikäli se on mahdollista. 

Kanavalle liitytään erikseen jaettavan kutsulinkin kautta. 

Jos olet hakemassa rippikoulua varten merkkiä, sinulla tulee olla toimiva ääniyhteys, jotta kykenet osallistumaan. Jokaisessa tapaamisessa annetaan ohjeet, mitä merkin saaminen edellyttää. 

Discord tietokoneella

Limingan seurakunnan nuorisotyön kanava on nimeltään Pikseli-Nurkka. Discordissa on tekstikanavia ja puhekanavia. Teksikanavat tunnistaa # -merkistä niiden nimen edessä ja puhekanavien kuvakkeena on megafoni. Voit olla yhtäaikaisesti liittyneenä yhteen teksikanavaan ja yhteen puhekanavaan. Tekstikanavalle voi kirjoittaa viestejä, puhekanavalla kommunikoidaan mikrofonien välityksellä. Puhekanavalle liitytään sitä klikkaamalla. Kaikki puhekanavalla olevat henkilöt näkyvät sen kanavan otsikon alla listattuna. 

Henkilö ei ole liittynyt puhekanavalle

 

Henkilö on liittynyt puhekanavaan

Yllä olevista kuvista näet, miten näkymät muuttuvat puhekanavalle liittyttäessä. Mikrofonin ja kuulokkeiden kuvista saat mykistettyä itsesi tai muut. Video aloittaa videopuhelun muiden kanavalla olevien kanssa ja screen kuvakkeesta voisit jakaa näyttösi. Puhekanavalta poistutaan siirtymällä jonnekin toiselle puhekanavalle tai klikkaamalla kuvaketta, jossa on luuri ja x-merkki. 

 

Discord kännykällä

Lataa sovellus kännykkääsi ja rekisteröidy käyttäjäksi. Avaa kännykän selaimessa saamasi kutsulinkki, joka automaattisesti avaa Discord-appin ja vie sinut Pikseli-Nurkan kanavalle. Näkymä on melko samanlainen kuin tietokoneella. Pyyhkäisemällä näyttöä oikealle saat näkyviin chatin. Pyyhkäisemällä uudestaan oikealle näet kanavalla olevat käyttäjät. 

Puhekanaville liittyminen tapahtuu samaan tapaan kuin tietokoneella; klikkaa kanavaa, jolle haluat liittyä. App varmistaa, että haluat liittyä puhekanavalle. Klikkaa "Liity puhekanavalle", jonka jälkeen näet kaikkien kanavalla olevien nimet allekain. Alapalkista voit laittaa mikrofonin, kuulokkeet ja kaiuttimet pois päältä tai päälle, sekä poistua puhekanavalta punaisesta luurista.