Pyhä musiikki kohtaa jalon maalaustaiteen Limingan kirkon konsertissa

su 11.6. kello 19.00

Pyhä musiikki kohtaa jalon maalaustaiteen Limingan kirkon konsertissa Limingan kirkko

Su 11.6. kuullaan Limingan kirkossa harvinaislaatuinen konsertti: tenori Heikki Rainio ja urkutaiteilija Kalevi Kiviniemi esiintyvät "Ave Maria" -konsertissa, jossa on samalla oululaisen Kirsi-Maria Perkkiön uniikkien maalausten taidemyyntinäyttely. Ohjelma 15e.

Heikki Rainio ja Kalevi Kiviniemen yhteistyö on jatkunut jo pitkään. Kotimaan lisäksi he ovat yhdessä konsertoineet mm. Japanin Osakassa, Tokion katedraalissa sekä Yokohaman Minato Mirai -konserttisalissa. Rainion johtaman Turun tuomiokirkon poikakuoron CCI:n kiertueilla taiteilijakaksikko on esiintynyt duona myös Roomassa, New Yorkissa, Washingtonissa, Pariisin Notre Damessa ja St. Clotildessa sekä viime kesänä Palman katedraalissa Espanjassa.

Kotimaassa Rainio tunnetaan myös hengellisen musiikin ja liedin tulkkina. Vuonna 2016 hän valmistui teologian maisteriksi. Heikki Rainiolle on myönnetty Director Cantus -arvonimi.

Kansainvälisten arvioiden mukaan urkutaiteilija Kalevi Kiviniemi kuuluu aikamme merkittävimpiin muusikoihin. Hän on konsertoinut Euroopan lisäksi mm.  USA:ssa, Kanadassa, Japanissa, Australiassa ja Venäjällä ja julkaissut yli 160 levyä,

Kiviniemi on tehnyt yhteistyötä mm. Barbara Hendricksin, Liana Isakadzen, Moskovan sinfoniaorkesterin ja Moskovan kamariorkesterin kanssa. Tälle vuodelle Kiviniemellä on varsinainen ulkomaisten konserttikutsujen vyöry, mm. useaan kansainvälisesti merkittävään konserttisaliin, kuten Leipzigin Gewandhausiin, Moskovan Tsaikovski-saliin, Korean  Soulin Sejong Art Centeriin. Uusintakutsu myös urkureiden "Metropolitaniin," Pariisin Notre Dameen tuli myös tälle vuodelle.

Kiviniemi valittiin ensimmäisenä suomalaisena Kuukauden taiteilijaksi Japanissa vuonna 1998 Musashino Cultural Foundationin toimesta.  Vuonna 2009 hän vastaanotti maamme merkittävimmän musiikkipalkinnon, Säveltaiteen valtionpalkinnon ja vuonna 2012 hänet lyötiin ritariksi Chevalier OCM -arvonimellä. Pro Cultura Tavastica et Fennica -mitalin hän vastaanotti vuonna 2014.
Konsertissa kuullaan mm. tunnetut Bach-Gounod'n ja Caccinin  Ave Mariat sekä Bachin ja Franckin teoksia. Myös Kalevi Kiviniemen urkusooloja on luvassa konserttien ohjelmassa. Konsertti ovat osa tämän taiteilijakolmikon kiertuetta. Muut konsertit ovat Limingan, Puolangan ja Pyhäjoen kirkoissa.
Kuvataiteilija Kirsi-Maria Perkkiön kanssa Kalevi Kiviniemi on tehnyt yhteistyötä muutaman vuoden ajan pitäen yhteisiä konsertteja/taidenäyttelyitä. Lisäksi Perkkiön taiteella on kuvitettu Kiviniemen videoituna urkusooloja. Perkkiön taide yhtyykin  uskomattoman  saumattomalla  tavalla  musiikkiin  ja  myös  kristillisyyteen.

Perkkiön maalaukset ovat uniikkeja öljyväritöitä. Taiteilija itse kertoo: "maalaukseni eivät ole itselleni pelkästään maalauksia. Minulle maalaaminen ja värit ovat omaa soittamatonta musiikkiani. Värejä, muotojen kieltä, rytmiä ja kokonaisuutta hion niin kauan, että maalaus soi itselleni niin että tunnen koko orkesterini soittavan kompositiossa." Perkkiötä on innoittanut taiteessaan mm. juuri J.S. Bachin musiikki sekä Rooman Pietarinkirkon rikas kivien ja marmorien värimaailma.

Konsertin  yhteydessä  myytävänä  myös  taiteilijoiden  levyjä.

Kirsi-Maria Perkkiön öljyväritöitä

Mika Kotkaranta

Kesäinen lauluhetki

Lauletaan kaiken Kansan kesälauluja yhdessä kanttorin säestyksellä, jutellaan ja juodaan kahvia. Tilaisuus on maksuton. Mukana diakonissa Marika Kamps sekä kanttorina Tiina Saukkoriipi-Haapala